Den observante leser vil muligens legge merke til at vi har byttet visuell profil, ”Smultring” er byttet ut med Origami.

Vårt gamle uttrykk har vært med på reisen fra vi startet selskapet for nesten 10 år siden. Siden den gang har mye skjedd i selskapet, vi har vært gjennom en rekke eksperimenter, faser og satsinger – noen har feilet, mange har truffet. I dag er vi på bølgetoppen sammen med Microsoft og Crayon, og nyter godt av valgene vi har gjort for å komme hit. Vi har klar retning, ikke bare når det gjelder teknologi, men nesten enda viktigere når det kommer til tenkemåte, metodikk og menneskene vi velger å jobbe med. Vi har lenge følt at vårt visuelle uttrykk har vært modent for å reflektere dette, og nå har tiden kommet.

Origami

Profilkonseptet er tungt inspirert av origami. Dette åpner for et utall muligheter og kombinasjoner i designelementer og grafikk uten at alt må predefineres. Det har vært et mål at det ikke behøver lages en massiv designguide med masse regler og forbud, Origami åpner for kreativitet og fleksibilitet.

Selve logoen er byttet ut med en enklere og renere font og et enklere piktogram. Dette reflekterer godt våre verdier om alltid å forenkle problemstillinger og prøve å se dem fra nye vinkler. Formen på piktogrammet harmonerer også bedre med selskapsnavnet vårt.

Vi har beholdt fargepaletten for å sikre noe kontinuitet fra vår gamle profil. Vi er et lite selskap med begrensede midler til markedsføring og synliggjøring. I stedet for å starte helt på null, tror vi at gjenkjenningsfaktoren til en grad vil opprettholdes ved å videreføre særlig det oransje og gule. I tillegg visste vi at paletten er effektiv og gjennomtenkt, og gir fleksibilitet i bruk i det daglige og på typede elementer og dingser.

Selv om fargene består, er fargehierarkiet endret kraftig. Vi fremstår nå med en langt roligere profil enn tidligere, hvor oransje, gult, blått og rødt primært brukes som sekundærfarger. Svart, hvitt, grått fungerer som primærfarger.

Vårt gamle piktogram ble motvillig kalt ”Smultringen”, nå blir det spennende å se hva kallenavnet blir på vårt nye…